Seriál rozhovorů a představení zajímavých osobností, příběhů a šikovných rukou pokračoval v dubnu opět u nás v předhůří. Přesunuli jsme se do oboru gastronomie a možná v něm i v měsíci květnu budeme pokračovat. Nechte se překvapit.
Dnes si budeme povídat s Jitkou!
Jitko, odkud pocházíš, kde se nyní nacházíš a kolik ti je? 

Nyní jsem v Egyptě na dovolené (pozn. redaktora Martina - NA ZASLOUŽENÉ DOVOLENÉ!), pocházím z Horažďovic, kde jsem i vyrůstala. Ráda bych tu žila až do konce svých dní. Je mi 38 let. Šumava je pro mě srdcovou hlavně díky přátelům, které mám po ní všude rozeseté. Čistokrevnou Šumavačkou úplně nejsem, protože jsem z tatínkovy strany líznutá Moravou. Nicméně ženská s touhle kombinací, by měla umět skolit jelena holýma rukama.


Co jsi studovala?
Jak ses dostala k tomuto řemeslu - koníčku? A co je vlastně tvůj full -time job?
Máš plány do budoucna? 

 Vzhledem k tomu, že jsem vždycky byla ten trapný univerzál, kterému šlo relativně všechno, odmaturovala jsem na gymnáziu ve Strakonicích a šla se teprve hledat. Štěstí jsem chtěla najít na výtvarných vejškách, ale nakonec jsem zakotvila na Měřící výpočetní technice a aplikované fyzice v Budějovicích. 
Po dvou letech přeskočila na Pozemkové úpravy a převody nemovitostí a po dalších čtyřech letech rovnýma nohama do mateřství.

 Po roce mateřské jsem se poznala s manželem a rok na to jsme se vzali. A po mateřské přišla nabídka práce Zastavárnice. Velmi květnatý obor ve kterém jsem dodnes již 9 rokem. (smích)

 Stále v procesu hledání se, mě v lednu 2019 oslovila kamarádka s prosbou o dort pro svého muže. A já upekla svůj první dort..
​​​​​​​
Pak se tu a tam objevily další poptávky a mně svitla naděje v uplatnění svého kladného vztahu k jídlu a výtvarného umění. 
Takže letos to je pět let!

 Vzhledem k tomu, že moji oba rodiče celý život měli dvě zaměstnání a druhý jejich obor bylo gastro, přišlo mi to co dělám vlastně normální a logické. Teď se tedy cukrářský koníček posunul na vyšší level a exhibuji ve dvou pořadech české televize a píšu svou cukrářskou prvotinu, která má přijít na trh začátkem října.
 Samozřejmě musím podotknout, že nebýt podpory mého muže a rodiny, neměla bych šanci se dostat až sem.
 Do budoucna mám touhu obnovit práci svých rodičů, kteří v Horažďovicích vedli skvělé lahůdkářství a restauraci.
Největší úspěchy dosavadní cukrářské kariéry?
Jak vzniklo tvoje logo a název?
 

 Můj název Mom's Cake? 
Mámo mi říkají už dvacet let. Obrovská měkká náruč, u které je vždycky něco k jídlu - říkával kamarád. No a nejlepší dorty jsou přece vždycky od mámy.
 
Na logo jsem dlouho sama nemohla přijít, co by mě správně charakterizovalo. Jsem vybíravá slepice. A pak přijde člověk, co tě dobře zná a logo pro tebe prostě vytvoří a ty máš slzy v očích, protože to prostě vidí s tím správným odstupem. Takže zase se to vlastně celé vrací k těm přátelům a Šumavě a všechno to dává větší smysl.
Jitko, moc díky za rozhovor, ještě by stálo za zmínku, že tě fanoušci a ti, kteří mají rádi sladké, mohou potkávat na všech možných food festivalech v regionu Strakonicka / Horažďovicka / Sušicka a že by rozhodně měli sledovat tvůj aktivní instagram! 
Ještě jednou díky! - Martin 

You may also like

Back to Top